Werving Specialistische GGZ

Werving Specialistische GGZ volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

Werving Specialistische GGZ
Op zoek naar een bewezen wervingsbureau die expertise heeft binnen de SGGZ recruitment gezien het feit dat u al een langere tijd op zoek bent naar een nieuwe medewerker? Anno 2010 bieden wij bij FBRC GGZ Werving die diensten aan en richten wij ons met name op de Werving Specialistische GGZ. Aan de hand van de huidige personeelstekorten bij alle SGGZ praktijken blijkt onze expertise binnen de SGGZ zeer relevant. Onze belangrijkste doelstelling met FBRC GGZ Werving is het bewerkstelligen van fijne en langdurige werkrelaties tussen kandidaat en werkgever. Dit, zodat alle hulpbehoevende cliënten zo professioneel mogelijk bijgestaan kunnen worden en de innovaties en de ontwikkelingen binnen de SGGZ niet stil komen te staan. Dit doen wij door een mooie koppeling te maken tussen kandidaat, functie en praktijk, die zich kunnen vinden in dezelfde opvattingen, standaarden en waarden. Ons groeiende netwerk van psychologen helpt ons hierbij om de passende kandidaat voor u en uw praktijk te vinden.

SGGZ Werving met psychologische benadering

Wat ons ontzettend helpt in het rekruteren van kandidaten zijn onze recruitment consultants; ze hebben de opleiding psychologie gevolgd en ook veel ervaring in de SGGZ werving. Hoe nuttig onze expertise is komt naar voren bij een studie van het NOA aangezien zeker 72% van het SGGZ personeel er aan toe is om van uitdaging te wisselen, maar die realiseert dit zelf niet; daartegenover staat enkel 8,9% dat graag aan een nieuwe uitdaging wilt beginnen en zoekt daar ook actief naar. Doordat onze recruitment consultants hier zeker op letten, zijn ze extra gebrand om deze latente behoefte bij een kandidaat in het vizier te krijgen en dit dan aan hem of haar helder te maken.

SGGZ Personeel Werving zonder onaangename verrassingen

Indien er voor de openstaande vacature een geïnteresseerde is en volgens ons ook goed bij uw SGGZ praktijk past, dan brengen wij de geïnteresseerde, samen met het CV en een motivatiedocument, aan uw praktijk voor. Zijn wij het eens over de kandidaat en wilt u haar of hem uitnodigen voor een eerste bijeenkomst? Dan wordt de kandidaat voor het gesprek nog bij FBRC GGZ Werving uitgenodigd voor een tweegesprek met één van onze psychologen en het invullen van een carrière waarden assessment met een kop koffie naar keuze. Dan bundelen wij alles tot één gedetailleerd dossier samen met: het gehele loopbaan traject tot nu toe van de kandidaat en het motivatie document. Uw praktijk komt in de ideaalste positie om te beslissen of de kandidaat past aan de hand van dit dossier en deze inzichtelijke en transparante manier van werken van FBRC GGZ Werving.