Werving Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd

Werving Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“Werving
Wij, bij FBRC GGZ Werving, hebben reeds sinds de oprichting in 2009 ons gespecialiseerd binnen de Werving Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd. Sindsdien hebben we als doel om binnen de GGZ langdurige werkrelaties tot stand te brengen. Deze komen tot stand door de juiste match te maken tussen kandidaat, functie en de werkgever. Ons immer groeiende netwerk van GGZ deskundigen en het kunnen achterhalen of iemand met de functie overeenkomt is voor onze recruitment consultant, opgeleid binnen de psychologie, geen enkel probleem.

Werving Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd met psychologische benadering

Onze Recruitment Consultants zijn als psychologen bovendien deskundig in het herkennen van de latente behoefte en het zoeken naar een passende uitdaging voor de latente kandidaten. Aan de hand van onderzoek van NOA blijkt dat deze deskundigheid zeer belangrijk is. In het onderzoek is naar voren gekomen dat 19,1% graag blijft werken waar ze nu al werkzaam zijn, enkel 8,9% van het GZ personeel in de Lage Landen actief zoekt naar een nieuwe uitdaging en ruim 72% van de werkzoekenden latent is. Onze Recruitment Consultants opgeleid tot psychologen zijn in dit opzicht in het voordeel en weten ook wat beide partijen willen bereiken met het wervingstraject: een langdurige, gemoedelijke en vooruitstrevende samenwerking.

Werving Klinisch Psycholoog Kind en Jeugd zonder onaangename verrassingen

Wanneer alle partijen dan interesse hebben en het eens zijn dat de kandidaat matcht met de functie en organisatie, dan nemen wij bij de kandidaat het volgende af: een carrière waarden assessment. Ook wordt de kandidaat bij ons op kantoor uitgenodigd voor een diepte-interview. Gedurende het diepte-interview wordt onder andere het werk-verleden besproken. Voordat het diepte-interview plaatsvindt is er daarvoor het CV en een motivatiedocument van de kandidaat opgevraagd waarmee we voor u een informatief dossier over de kandidaat hebben gemaakt. Op het moment dat u de kandidaat de eerste keer in het echt ontmoet dan heeft u al veel achtergrondinformatie dankzij onze uitgebreide dossier en kunt u direct de diepte in gaan en wordt u niet verrast door ongewenste verrassingen.