Werving en Selectie GGZ

Werving en Selectie GGZ volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“Werving
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in Werving en Selectie GGZ. Vanaf 2010 vergaren wij langdurige werkrelaties tussen organisatie en kandidaat binnen de GGZ en specialistische GGZ door handig te werk te gaan, door sterke matches te maken tussen kandidaat, functie en werkgever. Daarnaast verschillen wij ten opzichte van andere recruiters door uitsluitend aan de slag te gaan met psychologen en die bij te scholen als recruiters wat heeft geresulteerd tot succes binnen de GGZ.

Specialistisch in GGZ Werving en Selectie

Voor het vinden van goede overeenkomsten tussen personeel en werkgever, helpt onze psychologische background. Daardoor is onze aanwinst: duurzamere uitkomsten voor alle geïnteresseerde partijen binnen het recruitingsproces. Dankzij onze werkhouding, aanpak en inspanningen van ons bedrijf zijn wij uniek binnen de GGZ Werving en hebben we een substantieel en groeiend professioneel netwerk van deskundigen binnen de GGZ.

We werken uitsluitend door middel van de werkwijze van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. De werkwijze bestaat uit twee regels die elkaar nauw opvolgen. We evalueren eerst de kandidaat en koppelen die met de vacature. Voor een gezonde match tussen de kandidaat en de organisatie voor een goede werkverhouding is het van belang dat de kandidaat en uw organisatie goed matchen.

Werving met psychologische achtergrond

Onze kunde en background bij onze recruiters komt naar voren in het zien van de verborgen behoefte. Het is volgens onderzoek van NOA zo dat onder werkzoekenden 72% zoekende is en dit niet duidelijk maakt. Daar tegenover is er wel een 8,9% van het GGZ personeel dit wel duidelijk maakt. Wij profileren ons doordat onze psycholoog-wervers dit volledig begrijpen en wat kandidaat én werkgever het liefst willen bereiken met het recruitingstraject.

Werving en Selectie voor de GGZ zonder verrassing

Het is belangrijk om te benadrukken dat wij een complete manier van werken hebben. De verlangens van beide partijen worden schriftelijk verwerkt door middel van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. Hiermee worden de kandidaten voorgesteld. Wilt u de kandidaat vervolgen voor een mooie uitdaging dan beginnen wij door middel van een diepte interview met de kandidaat en een carrière assessment, waarin de loopbaan van de kandidaat wordt besproken. Wij nemen een referentiecheck af en maken een overzicht van de arbeidsvoorwaarden. U ontvangt deze informatie voor het eerste gesprek met de kandidaat. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u over de facetten van het werk praten tijdens het eerste gesprek.