Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Werving

Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Werving volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Werving

Op zoek naar een bewezen werving en selectiebureau die expertise heeft binnen de GGZ werving aangezien u al een langere tijd op zoek bent naar een nieuwe collega? Omstreeks 2010 bieden wij FBRC GGZ Werving die diensten aan en richten wij ons met name op de GGZ Werving en Selectie. Aan de hand van de huidige personeelstekorten bij alle GGZ organisaties is onze expertise binnen de GGZ zeer relevant gebleken. Ons hoofddoel van FBRC GGZ Werving is het bewerkstelligen van aangename en solide werkrelaties tussen kandidaat en werkgever. Dit, zodat alle hulpbehoevende cliënten zo snel en professioneel mogelijk geholpen kunnen worden en de innovaties en de ontwikkelingen binnen de GGZ niet bevriezen. Dit doen wij door een nauwkeurige koppeling te maken tussen kandidaat, functie en praktijk, die zich kunnen inleven in dezelfde opvattingen, standaarden en kernwaarden. Ons groeiende netwerk van psychologen helpt ons om de passende kandidaat voor u en uw praktijk te vinden.

GGZ Werving en Selectie met psychologische benadering

Wat ons in het bijzonder in het werven en selecteren van kandidaten assisteert zijn onze wervende consultants; ze hebben de opleiding psychologie genoten en ook veel ervaring in de GGZ werving. Hoe imperatief onze ervaring is komt naar voren bij een studie van het NOA aangezien zeker 72% van het GGZ personeel er aan toe is om van uitdaging te wisselen, maar die realiseert dit zelf niet; daartegenover staat enkel 8,9% dat graag aan een nieuwe uitdaging wilt beginnen en jaagt daar ook actief naar. Doordat onze wervende en selecterende consultants hier scherp op letten, zijn ze extra gebrand om deze latente behoefte bij een kandidaat in het vizier te krijgen en dit dan aan hem of haar duidelijk te maken.

GGZ Personeel Werving en Selectie zonder onaangename verrassingen

Indien er voor de openstaande vacature een geïnteresseerde kandidaat is en volgens ons goed bij uw praktijk past, dan stellen wij de kandidaat, in combinatie met het CV en een motivatiedocument, aan u en uw praktijk voor. Zijn wij het tezamen eens over de kandidaat en wilt u hem of haar uitnodigen voor een eerste gesprek? Dan wordt de kandidaat voor dat gesprek nog bij FBRC GGZ Werving uitgenodigd voor een uitgebreid gesprek met één van onze psychologen en invullen van een carrière waarden assessment met een grote kop koffie. Dan bundelen wij dit tot één overzichtelijk dossier en voegen het volgende toe: het gehele loopbaan traject tot nu toe van de kandidaat en het motivatie document. U en uw praktijk komen in de meeste optimale positie om te beslissen of de kandidaat past aan de hand van dit dossier en deze inzichtelijke en transparante manier van werken van FBRC GGZ Werving.