Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Recruitment

Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Recruitment volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

Psychologisch Gespecialiseerd in GGZ Recruitment

Op zoek naar een bewezen recruitment-bureau die expertise heeft binnen de GGZ werving omdat u al een langere tijd moeite heeft met het invullen van uw vacatures? Omstreeks 2010 bieden wij FBRC GGZ Werving die diensten aan en wijden wij ons toe aan de GGZ Recruitment. Aan de hand van de huidige personeelstekorten bij alle GGZ organisaties is onze expertise binnen de GGZ zeer belangrijk gebleken. Ons hoofddoel van FBRC GGZ Werving is het bewerkstelligen van aangename en solide werkrelaties tussen kandidaat en werkgever. Dit, zodat alle hulpbehoevende cliënten zo snel en professioneel mogelijk geholpen kunnen worden en de innovatie en de ontwikkeling binnen de GGZ niet bevriest. Dit doen wij door een nauwkeurige koppeling te maken tussen kandidaat, functie en werkgever, die zich kunnen inleven in dezelfde opvattingen, standaarden en kernwaarden. Ons blijvend groeiende netwerk van psychologen helpt ons om de passende kandidaat voor u en uw collegae te vinden.

GGZ Recruitment met psychologische benadering

Wat ons boven alles assisteert met de werving en selectie van kandidaten zijn onze recruitment consultants; ze hebben de opleiding psychologie genoten en ook veel ervaring in de GGZ werving. Hoe belangrijk onze ervaring is komt naar voren bij een onderzoek van het NOA aangezien zeker 72% van het GGZ personeel er aan toe is om van functie te wisselen, maar die realiseert dit zelf niet; daartegenover staat enkel 8,9% dat graag aan een nieuwe functie wilt beginnen en jaagt daar ook actief naar. Doordat onze recruitment consultants hier scherp op letten, zijn ze extra adequaat om deze latente behoefte bij een kandidaat in het vizier te krijgen en aan hem of haar duidelijk te maken.

Recruitment GGZ Personeel zonder onaangename verrassingen

Als voor de beschikbare functie door de kandidaat interesse wordt getoond en ook volgens ons goed bij uw bedrijf past, dan stellen wij de kandidaat, in combinatie met het CV en een motivatiedocument, aan u en uw collegae voor. Zijn wij het gezamenlijk eens over de kandidaat en wilt u hem of haar uitnodigen voor een eerste gesprek? Dan wordt de kandidaat eerst voor dat gesprek bij FBRC GGZ Werving uitgenodigd voor een gedetailleerd gesprek met één van onze psychologen en het invullen van een carrière waarden assessment met een kop koffie. Daarop bundelen wij dit tot één geheel en voegen het volgende toe: het gehele loopbaan traject van de kandidaat tot nu toe en het motivatie document. Met dit dossier en deze inzichtelijke, duidelijke en strakke manier van werken verzorgen wij bij FBRC GGZ Werving u en uw bedrijf de meest optimale situatie om te beslissen of de kandidaat geschikt is.