GGZ Werving

GGZ Werving volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“GGZ
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in GGZ Werving. Sinds 2010 zijn we als geen ander te werk gegaan om als doel langdurige werkrelaties tot stand te brengen binnen de basis GGZ en de specialistisch GGZ. Dit doen we door goede matches te maken tussen kandidaat, functie en werkgever. Onze eigen afgestudeerde psychologen in dienst als wervers en ons uitdijende netwerk hebben geleid tot veel succes binnen de GGZ.

Bekwaam in GGZ Werving

De werkwijze van FBRC GGZ Werving, ook wel de belangrijkste GGZ Recruitment, bestaat uit twee stappen die elkaar opvolgen. We beginnen met het geschikt achten van de kandidaat voor de functie. Dan is het belangrijk dat de kandidaat en uw organisatie goed matchen, want dit garandeert een gezonde verstandhouding binnen het werk en de omgang.

Vanaf onze oprichting leveren we al bijna 10 jaar lang positieve uitkomsten voor alle betrokken partijen binnen de GGZ. Door onze aanpak en werkhouding heeft FBRC GGZ Werving zich staande gehouden en een naam gemaakt binnen de GGZ Werving. Dankzij onze ervaring hebben we als resultaat een substantieel en nog steeds groeiend netwerk van psychologen binnen de GGZ.

Werving met psychologische diepgang

Onze achtergrond en ervaring komt niet alleen van pas bij het matchen, het komt ook logischerwijs van pas bij het vinden van kandidaten. NOA heeft namelijk onderzocht onder werkzoekenden en nu blijkt dat 72% van het basis GGZ personeel latent op zoek is naar een nieuwe uitdaging zonder dat zij dit openbaar maken. Daarnaast is 8,9% het GGZ personeel zelf op zoek. Onze recruiters zijn als psychologen zeer geschikt dit te herkennen en er op te handelen.

GGZ Werving en Selectie met aangename zekerheden

Wij maken inzichtelijk wat de wensen zijn van beide partijen aan de hand van functieprofielen, CV’s en motivatiedocumenten, waarmee de kandidaten worden voorgesteld. Indien u de volgende stap wilt maken met de kandidaat dan wordt er een carrière assessment afgenomen en nodigen wij de kandidaat uit voor een diepte gesprek met een van onze psychologen, waarin onder andere de loopbaan van de kandidaat wordt besproken. Dan zullen we een referentiecheck afnemen en een overzicht van de arbeidsvoorwaarden van de kandidaat. Al deze informatie wordt u gepresenteerd zodat u bij een eerste gesprek niet voor verrassingen komt te staan en kunt u over de belangrijke facetten spreken tijdens het sollicitatiegesprek.