GGZ Werving & Selectie

GGZ Werving & Selectie volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“GGZ
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in GGZ Werving & Selectie. Sinds 2010 vergaren wij langdurige werkrelaties tussen kandidaat en organisatie binnen de GGZ en specialistische GGZ door integer te werk te gaan, door hoofdzakelijk sterke matches te maken tussen kandidaat, functie en werkgever. Daarnaast differentiëren we ons ten opzichte van andere recruiters door enkel aan de slag te gaan met psychologen en die te trainen als recruiters wat heeft geresulteerd tot veel succes binnen de GGZ.

Bekwaam in GGZ Werving en Selectie

Bij het vinden van goede matches van personeel en werkgever, helpt onze psychologische achtergrond. Zodoende is onze winst: duurzame uitkomsten voor alle geïnteresseerde partijen binnen het wervingsproces. Door onze werkhouding en aanpak zijn wij uniek binnen de GGZ Werving. Dankzij de inspanningen van ons bedrijf hebben we een groot en nog steeds groeiende professioneel netwerk van deskundigen binnen de GGZ.

We werken uitsluitend door middel van de werkwijze van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. Deze bestaat uit twee regels die elkaar logisch opvolgen. We evalueren allereerst de kandidaat en koppelen die met de functie. Dan is het van belang dat de kandidaat en uw organisatie goed matchen, want een gezonde match binnen de kandidaat en de organisatie garandeert een goede werkverhouding.

Werving met psychologische kunde

Onze achtergrond en ervaring bij onze wervers komt naar voren in het zien van de verborgen behoefte. Het is volgens NOA zo dat onder werkzoekenden 72% zoekende is en dit niet aankaart. Daar tegenover is er wel een 8,9% van het basis GGZ personeel dat wel zoekende is. Daarbij begrijpen onze psycholoog-wervers volledig wat kandidaat én werkgever het liefst met het recruitingstraject willen bereiken.

GGZ Werving en Selectie zonder verrassing

Bovendien hebben wij een complete manier van werken. De wensen van beide partijen worden schriftelijk verwerkt door middel van CV’s, motivatiedocumenten en functieprofielen. Hiermee worden de kandidaten aan u voorgesteld. Wilt u kandidaat vervolgen voor een mooie uitdaging dan beginnen wij allereerst door middel van een diepte interview met de kandidaat en een carrière assessment, waarin onder andere de loopbaan van de kandidaat wordt besproken. Wij nemen een referentiechick af en maken een overzicht van de arbeidsvoorwaarden. U ontvangt deze informatie voorafgaand het eerste gesprek met de kandidaat. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u over de belangrijkere facetten van het werk praten tijdens het gezamenlijk gesprek.