GGZ Werving & Selectie Bureau

GGZ Werving & Selectie Bureau volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“GGZ

FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) een GGZ Werving & Selectie Bureau. Sinds 2010 hebben wij diverse vacatures ingevuld, van basis-psycholoog tot psychiater, dus we weten wat er vereist is voor een specifieke functie. Voor de objectieve, kwalitatieve match en hebben als bedrijf nagenoeg 10 jaar gespecialiseerde ervaring in GGZ werving. Voor de subjectieve overeenkomst, of iemand kan groeien binnen het bedrijf, hebben we afgestudeerde psychologen in dienst die betrouwbare en valide beoordelingen kunnen maken.

Wij gaan sinds 2010 verder dan de andere werving & selectie bureaus binnen de Gezondheidszorg en specialistische Gezondheidszorg, zij houden zich enkel bezig met het koppelen van de geschikte kandidaat aan een functie door uitsluitend te kijken naar de functievereisten en de vaardigheden van de kandidaat. Wij vinden dat het een kwalitatieve samenwerking moet ontstaan vanuit een prettige ontmoeting, dit doe je door samen een zo aangenaam mogelijke connectie op te bouwen. Als we constateren dat de kandidaat de functie misschien zou kunnen vervullen, onderzoeken we daarnaast of de kandidaat wel echt matcht bij de organisatie.

GGZ Werving & Selectie Bureau zonder verrassingen

Bij interesse van de kant van de kandidaat kunnen we een profiel opbouwen aan de hand van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. Als de kandidaat door u voor een eerste gesprek wordt uitgenodigd dan komt onder andere het loopbaanverleden en arbeidsvoorwaarden aan bod door een persoonlijk diepte tweegesprek en carrière assessment die wij afnemen. Na ons traject gaat u voorbereid het gesprek aan en kunt u direct het diepe in gaan met de kandidaat.

Kundig GGZ Werving & Selectie Bureau

Wij onderscheiden ons binnen de GGZ Werving dankzij ons altijd groeiende netwerk van connecties waar de ideale werknemer hoogstwaarschijnlijk te vinden is. Daarbij hebben we een gedreven team van psycholoog-wervers opgebouwd dankzij onze gespecialiseerd is door opgedane werkervaring, geleerde werkstijl en natuurlijk passie voor het selecteren.

Werving met psychologische vaardigheden

Onze psychologische background is relevant voor de groep werkzoekenden waar de kandidaten vandaan moeten komen. We onderscheiden ons doordat we de verborgen behoefte bij hen herkennen en daarnaast doen inzien dat een andere functie voordelig voor ze is. Hoe belangrijk dit is kunnen we zien door het onderzoek van NOA. Enkel 8,9% van de werkzoekenden geven aan daadwerkelijk zoekende te zijn. Daartegenover staat de groep van werkzoekenden die hun verlangen latent houden, dat percentage is rond de 72%.