GGZ Werving en Selectie

GGZ Werving en Selectie volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“GGZ
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in GGZ Werving en Selectie. Sinds 2010 zijn we integer te werk gegaan om doeltreffend langdurige werkrelaties binnen de basis GGZ en de specialistisch GGZ te realiseren tussen kandidaat en organisaties. Dit doen we hoofdzakelijk door sterke matches te maken tussen kandidaat, functie en werkgever. Daarnaast onderscheiden we ons ten opzichte van andere wervingsbureau’s door enkel psychologen in dienst te nemen en die te trainen als wervers wat heeft geresulteerd tot veel succes binnen de GGZ.

Bekwaam in GGZ Werving en Selectie

Bij het vinden van goede kandidaten en het matchen van personeel en werkgever, helpt de psychologische achtergrond. Zodoende leveren sinds onze oprichting, duurzame uitkomsten voor alle geïnteresseerde partijen binnen het wervingsproces. Door onze werkhouding en aanpak hebben wij ons geprofileerd binnen de GGZ Werving. Dankzij onze inspanning hebben we een groot en groeiend professioneel netwerk van experts binnen de GGZ.

We werken als volgt door middel van de werkwijze van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. Deze bestaat uit twee fases die elkaar logisch opvolgen. We beginnen eerst met het evalueren van de kandidaat en het koppelen met de functie. Dan is het belangrijkste dat de kandidaat en uw organisatie goed overeenkomen, want een gezonde verstandhouding binnen de arbeid en de omgang moet gegarandeerd worden.

Werving met psychologische kunde

Onze psychologische achtergrond en ervaring bij onze wervers komt naar voren in het identificeren van de latente behoefte. Het is namelijk zo volgens NOA dat onder werkzoekenden 72% zoekende is en dit niet aankaart. Daarnaast is er wel een 8,9% van het basis GGZ personeel dat wel op zoek is. Daarnaast begrijpen onze psycholoog-wervers goed wat kandidaat én werkgever het liefst met het wervingstraject willen bereiken. waarmee de kans op een goede verstandhouding binnen het werk significant groot zal zijn.

GGZ Werving en Selectie met aangename zekerheden

Boven alles hebben wij hebben een complete manier van werken. De wensen van beide partijen worden gedocumenteerd door middel van CV’s, motivatiedocumenten en functieprofielen. Hiermee worden de kandidaten voorgesteld. Wilt u de volgende stap maken met de kandidaat dan beginnen wij allereerst door middel van een diepte interview met de kandidaat en een carrière assessment, waarin onder andere de loopbaan van de kandidaat wordt besproken. Wij maken een overzicht van de arbeidsvoorwaarden van de kandidaat en nemen een referentiecheck af. U ontvangt deze informatie zodat u bij een eerste gesprek met de kandidaat niet voor verrassingen komt te staan en dan kunt u over de belangrijkere facetten praten tijdens het gezamenlijk gesprek.