Beste Werving & Selectie GGZ

Beste Werving & Selectie GGZ volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“Beste
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in Beste Werving & Selectie GGZ. De meeste werving & selectie bureaus binnen de Gezondheidszorg en specialistische Gezondheidszorg houden zich bezig met het koppelen van de geschikte kandidaat aan een functie door enkel te kijken naar de functievereisten en de vaardigheden van de kandidaat. Wij gaan sinds 2010 verder dan dat. Als we constateren dat de kandidaat de functie zou kunnen vervullen, analyseren we ook of de kandidaat wel matcht bij de organisatie. Wij vinden dat het een kwalitatieve samenkomst moet zijn met een prettig vervolg, dit doe je door samen een prettige mogelijk band op te bouwen.

Wij bestaan voor de objectieve, kwalitatieve match en hebben als bedrijf bijna 10 jaar gespecialiseerde ervaring in GGZ werving. We hebben allerlei vacatures ingevuld, van basis-psycholoog tot psychiater, dus we weten wat er nodig is voor een bepaalde functie. Voor de subjectieve match, of iemand past binnen het bedrijf, hebben we afgestudeerde psychologen in dienst die een goede inschatting kunnen maken.

Gespecialiseerd tot het Beste Werving & Selectie GGZ

Door onze expertise, ervaring, werkstijl en bedrevenheid onderscheiden wij ons binnen de GGZ Werving en hebben we een enthousiast team opgebouwd. Hierdoor hebben we een omvangrijk netwerk van experts dat dagelijks groeit. De ideale werknemer is in dit netwerk sowieso te vinden.

Werving met psychologische vaardigheden

Waar onze psychologische achtergrond relevant is, is bij het opmerken van de verborgen behoefte bij werkzoekenden. Wij onderscheiden ons namelijk doordat we de verborgen behoefte herkennen en daarnaast doen inzien dat een andere baan voordelig voor ze is. Hoe significant dit is kunnen we zien aan de hand van het onderzoek van NOA dat de behoefte onder werkzoekenden voor 72% verborgen is. Daartegenover zijn maar 8,9% van de werkzoekenden daadwerkelijk zoekende.

Beste Werving & Selectie zonder verrassingen

Bij interesse van de kant van de kandidaat dan stellen wij hem aan u voor aan de hand van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. Hiermee hebben we een eerste indruk geconstrueerd. Als de kandidaat door u voor een eerste gesprek wordt uitgenodigd dan nemen wij eerst een persoonlijk diepte gesprek en een carrière assessment af. Hier wordt onder andere het werkverleden en arbeidsvoorwaarden besproken. Zo gaat u voorbereid het gesprek aan en kunt u direct het diepe in gaan met de kandidaat.