Beste GGZ Werving

Beste GGZ Werving volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“BesteFBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in Beste GGZ Werving. Sinds 2010 zijn wij als geen ander aan de slag gegaan met het werven van duurzame werkrelaties tussen GGZ organisatie en kandidaat binnen de GGZ en specialistische GGZ, door sterke overeenkomsten te maken tussen werkgever, functie en kandidaat. Wij verschillen ten opzichte van andere bureau’s door uitsluitend te werven met psychologen wat tot succes heeft geleid binnen de GGZ.

De beste GGZ Werving zonder verrassingen

Het is eerst belangrijk om te benadrukken dat wij een complete werkstijl hebben. De behoeftes van de betrokken partijen worden in een rapportage verwerkt door middel van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. Wij introduceren de kandidaat bij u en de documenten helpen hierbij. Wilt u continueren met de kandidaat? Dan gaan we door met een face-to-face diepte interview met de kandidaat waarbij een carrière assessment wordt afgenomen. Hier wordt de loopbaan van de kandidaat besproken. Dan construeren wij een overzicht van de arbeidsvoorwaarden en maken een referentiecheck. De informatie ontvangt u van ons voor het begin van het sollicitatietraject met de kandidaat en komt u niet voor verrassingen te staan.

Werving met psychologische vaardigheden

De achtergrond en motivatie van onze recruiters vertaalt zich naar het zien van de verborgen behoefte bij werkzoekenden. De studie van NOA is hier van belang want 72% van de werkzoekenden is latent en maakt dit niet duidelijk. 8,9% van het werkzoekende GGZ personeel maakt dit integendeel wel openbaar. Wij onderscheiden ons doordat we de latentie volledig begrijpen en voelen daarnaast aan wat kandidaat én werkgever willen bereiken binnen het recruitingstraject.

Specialistisch in de beste GGZ Werving

Dankzij de specialisatie, werkhouding, benadering en inspanningen van ons bedrijf zijn wij uitzonderlijk binnen de GGZ Werving en hebben we een actief en ontwikkeld professioneel netwerk van experts binnen de GGZ. Voor het maken van goede afspraken tussen personeel en werkgever, helpt onze psychologische achtergrond. Onze aanwinst voor u: duurzame werkrelaties en kwaliteit voor alle betrokken partijen binnen het recruitingsproces.

Wij werken enkel met de methode van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. De werkwijze bestaat uit de volgende richtlijnen die met elkaar zijn verweven. We vellen een oordeel over de kandidaat en linken die met de vacature. Dan beraadslagen we samen met u en stellen we kandidaat voor. Voor een goede match tussen kandidaat en organisatie en voor een kwalitatieve werkverhouding is het relevant dat kandidaat en organisatie goed matchen.