Beste GGZ Werving & Selectie Bureau

Beste GGZ Werving & Selectie Bureau volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“Beste
FBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd als Beste GGZ Werving & Selectie Bureau. Vanaf onze oprichting in 2010 zijn wij actief als wervingsbureau binnen de Gezondheidszorg en specialistische Gezondheidszorg. Dit doen we door overeenkomsten te sluiten tussen GGZ instanties en kandidaten. We zijn positief verschillend ten opzichte van andere bureau’s door te rekruteren met psychologen wat geleid heeft tot succes binnen de GGZ.

Gespecialiseerd tot het Beste GGZ Werving & Selectie Bureau

Door onze kundigheid, werkhouding, benaderingswijze en ijverigheid van ons bedrijf onderscheiden wij ons binnen de GGZ Werving en hebben we een enthousiast team en uitdijend professioneel netwerk van professionals binnen de GGZ. Wij bieden uw bedrijf: duurzame werkrelaties en een prettige samenwerking voor de betrokken partijen tijdens het wervingsproces. Dit realiseren wij met goede afspraken maken tussen personeel en werkgever. Onze psychologische opleiding is de kern voor het succes.

Afsluitend is het voor een duurzame werkrelatie tussen kandidaat en organisatie zeer belangrijk dat de wensen van beide overeen komen. Wij werken daarom met de methode van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. Deze methode betreft een diverse werkstijl die wij altijd hanteren. Hieronder valt het kritisch beoordelen van de kandidaat en het daarop koppelen aan de juiste vacature.

Beste GGZ Werving & Selectie Bureau zonder verrassingen

Het is belangrijk om te benadrukken dat wij een strakke werkstijl aanhouden. De verwachtingen en wensen van de kandidaat worden meegenomen aan de hand  van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. De kandidaat wordt bij u en uw collega’s voorgesteld en de documenten assisteren hierbij. Wanneer u de beoogde kandidaat wilt ontmoeten dan gaan wij door met een face-to-face diepte gesprek en een carrière assessment. Hier wordt het werkverleden, arbeidsvoorwaarden en referentiecheck van de kandidaat besproken. Deze informatie ontvangt u zodat u tijdens het sollicitatietraject niet voor verrassingen komt te staan.

Werving met psychologische vaardigheden

Waar onze psychologische afkomst en professionele drijfveer relevant is, is bij het zien van de verborgen behoefte bij werkzoekenden. Wij onderscheiden ons doordat we de verborgen behoefte zien en zichtbaar maken. Hoe belangrijk dit is kunnen we zien aan de hand van het onderzoek van NOA dat de behoefte onder werkzoekenden voor 72% latent is. Daartegenover zijn maar 8,9% van de werkzoekenden overt zoekende.