Beste GGZ Werving en Selectie

Beste GGZ Werving en Selectie volgens FBRC GGZ Werving:
Volledigheid met aandacht voor detail

“BesteFBRC GGZ Werving (hierna te noemen: GGZ Werving) is gespecialiseerd in Beste GGZ Werving en Selectie. Sedert 2010 zijn wij aan de slag gegaan met het rekruteren van duurzame werkrelaties binnen de GGZ en specialistische GGZ, door overeenkomsten te maken tussen GGZ organisatie en kandidaat. Wij zijn anders dan andere bureau’s door uitsluitend te rekruteren met psychologen wat tot succes heeft geleid binnen de GGZ.

Gespecialiseerd in beste GGZ Werving en Selectie

Dankzij de specialisatie, werkhouding, benaderingswijze en inspanningen van ons bedrijf onderscheiden wij ons binnen de GGZ Werving en hebben we een actief en ontwikkelend professioneel netwerk van experts binnen de GGZ. Onze toevoeging voor uw bedrijf: duurzame werkrelaties en kwaliteit voor de betrokken partijen binnen het recruitingsproces. Voor het maken van deze toevoeging helpen wij met afspraken maken tussen personeel en werkgever, onze psychologische opleiding helpt hierbij.

Voor een goede klik tussen kandidaat en organisatie en voor een gewenste werkverhouding is het relevant dat kandidaat en organisatie goed overeenkomen. We werken daarom uitsluitend met onze methode van FBRC GGZ Werving: GGZ Recruitment. De methode bestaat uit de richtlijnen die elkaar opvolgen. We maken een oordeel over de kandidaat en verbinden die met passende en gewilde functie. Dan bellen we u en stellen we de kandidaat voor.

Beste GGZ Werving en Selectie zonder verrassingen

Het is belangrijk om te benadrukken dat wij een plenaire werkstijl hanteren. De wensen van de betrokken kandidaat worden verwerkt door middel van motivatiedocumenten, CV’s en functieprofielen. De kandidaat wordt bij uw organisatie geïntroduceerd en de documenten helpen hierbij. Wanneer u wilt voortzetten met de kandidaat dan gaan we door met een face-to-face diepte interview waarbij we een carrière assessment afnemen. Hier wordt het werkverleden van de kandidaat besproken. Dan construeren wij een overzicht van de arbeidsvoorwaarden en maken een referentiecheck. Deze benodigde informatie ontvangt u zodat u tijdens het sollicitatietraject niet verrast wordt.

Werving met psychologische vaardigheden

Concluderend onze afkomst en motivatie die zich vertaalt naar het zien van de onbekende behoefte bij werkzoekenden. Wij onderscheiden ons doordat we de verborgen behoefte onthullen en voelen daarnaast aan wat kandidaat én werkgever samen willen bereiken binnen het wervingstraject. De studie van NOA is hier van belang want ze vonden dat 72% van de werkzoekenden latent is en maakt dit dus zelf niet duidelijk. Daartegenover, 8,9% van het werkzoekende GGZ personeel maakt dit wel openbaar.