Basispsycholoog Kind en Jeugd: kortdurende intensieve zorgverlening. – Alkmaar

Introductie

Werken binnen een kleine energieke organisatie in Alkmaar, met een unieke groepsgerichte dagbehandeling voor jongeren met psychische-, gedrags- en/of verslavingsproblemen? Lees gauw deze vacature!

Organisatie

Waar ga je werken?

Deze stichting biedt hulp aan jongeren met complexe problematieken als verslaving, borderline, agressie, autoriteitsproblemen, liegen & bedriegen, suïcidaliteit, depressie en angst.

Hier tref je geen stoffige psychologen en muffe gespreksruimtes. In tegendeel! Ze proberen met volle overgave als gelijken met de jongeren om te gaan. Ze geloven dat, wanneer ze als één groep samenwerken, zij samen de mooiste resultaten behalen. En wanneer zij ‘één groep’ zeggen, bedoelen ze ook ‘één groep’. Of het nu gaat over de jongeren, coaches, behandelaren of counselors, samen werken zij vol passie en overgave!

Functie

Wat ga je doen?

De sfeer is informeel, onorthodox, rauw, en iedereen is ‘vriend’. Balans, respectvol, openheid, eerlijkheid en bereidwilligheid zijn een aantal kernwaarden. De behandelaren vormen als het ware een deken van liefde voor de jongeren. Ze geloven niet in afbreken, maar juist in opbouwen.

– Je bent behandelaar en krijgt ruimte om zelf invulling aan de behandelmethode te geven;
– Je betrekt het volledige systeem bij de behandeling.

Het intensieve behandeltraject duurt 8 weken (3 volle dagen per week, de ouders zijn er 1x per week bij): middels individuele- en groeps- therapie worden nieuwe & gezonde coping-strategieën aangeleerd.

Het betreft geen klinische opname. De jongeren gaan na een volle dag therapie gewoon naar huis – zo blijft het systeem voortdurend betrokken.

Functie-eisen

Wat neem je mee?

– De benodigde registratie SKJ;
– Assertiviteit; jij bent verantwoordelijk voor jouw caseload en kunt aangeven wat je nodig hebt;
– Uitmuntende communicatie met collega’s, jullie behandelplannen worden op elkaar afgestemd;
– Affiniteit met de doelgroep, je staat sterk in je schoenen;
– Intrinsieke motivatie om het systeem bij de behandeling te blijven betrekken.

Aanbod

Wat bieden zij jou?

Je komt terecht in een multidisciplinair team, met naast behandelaren ook jongerencoaches en ervaringsdeskundigen. Samen hebben jullie drie keer per dag terugkoppel-momenten om af te stemmen wat de focuspunten zijn. Naast de behoeftes van de jongeren wordt ook continue naar jouw eigen behoeftes gekeken, heb je iets nodig qua opleiding of bijscholing wordt dit waar mogelijk direct voor je gefaciliteerd.

Werkdagen en salaris zijn n.o.t.k. Standplaats is Alkmaar.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature of wil je simpelweg sparren over de mogelijkheden? Neem contact op met Ivana Lubina (tel: +31 (6) 270 263 96 of mail: ivana@ggz-werving.nl)

Sollicitatie

Ivana Lubina (tel: +31 (6) 270 263 96 of mail: ivana@ggz-werving.nl)

Vragen? Neem contact op!

Ivana Lubina

Weet je iemand anders voor deze functie? Deel!